Connect with us

Politică

BNS: În august, mai multe produse s-au ieftinit. Vezi care sunt acestea

Legumele și fructele au înregistrat cele mai mari scăderi de prețuri, în luna august, comparativ cu luna iulie, arată date ale Biroului Naţional de Statistică. Aceste evoluții poartă un caracter sezonier şi sunt influențate de creșterea ofertei de produse locale pe piață. De asemenea, s-au micșorat tarifele pentru unele servicii din sectorul energetic, transmite abcnews.md cu referire la ntv.md.

În luna august, cel mai mult s-au ieftinit legumele, cu aproape șapte la sută, inclusiv pepenele verde şi galben – cu 29 la sută, şi ceapă – cu peste 17 la sută. Un kilogram de cartofi s-a ieftinit cu peste 12 la sută. Fructele s-au ieftinit cu mai mult de șase la sută.

Tarifele medii pentru energia electrică s-au micşorat cu 6,5 la sută, iar pentru serviciile de întreținere – cu 2,5 la sută. Reduceri de prețuri au mai fost înregistrate în cazul carburanților, cu până la 3,9 la sută. Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în luna august a fost înregistrată o deflaţie de aproape 0,8 la sută. Recent, compania ”Moldovagaz” a anunțată că, până la finele anului, gazele naturale se vor ieftini pentru consumatorii casnici.

Populare