Blogger: Deputaţii PAS îndeamnă deschis tinerii să plece din ţară

16 mai 2019 17:162 comentariiVizualizări:

Inţiativa deputaţilor PAS, Dan Perciun și Radu Marian, privind sistemul de rambursare a costurilor pentru studiile la medicină este, de fapt, un îndemn deschis pentru tinerii specialişti de a pleca din ţară. Este opinia bloggerului Denis Rusu, exprimată într-un articol publicat astăzi, scrie timpul.md.

“PAS îndeamnă tinerii specialiști să plece din Moldova, iar acest fapt rezultă și din declarația lui Perciun, care a cerut ca absolvenții să restituie banii cheltuiţi de stat pentru instruirea tinerilor medici, în decurs de 3-5 ani”, a cris Denis Rusu.

Bloggerul consideră că iniţiativele PAS se axează doar pe discreditarea guvernării PDM, dar, de fapt, sunt rupte de realitate.

“Inițiativele promovate de PAS se axează mult și pe discreditarea guvernării, însă atât Maia Sandu, cât și Perciun, Grosu, Onofrei și alții, uită să menționeze că de când Partidul Democrat a preluat conducerea executivului, indemnizațiile unice pentru tinerii doctori și farmaciști au crescut de la 30 la 45 de mii lei, iar cei cu studii medii primesc 36 de mii de lei din partea statului și nu de 24 cum era până a veni Pavel Filip la guvern. Pe lângă asta, populiștii și manipulatorii din PAS evită să menționeze și faptul că de când PDM e la guvernare s-a înregistrat o creștere cu 83% la salariile doctorilor, care au evoluat de la 5000 de lei în 2015, la peste 9000 după reforma salariilor”, susţine Denis Rusu.

2 Comments

Leave a Reply