Connect with us

Politică

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor insistă ca PAS să accepte proiectul de lege care ar reduce prețul la litrul de benzină și motorină cu 9 lei: Guvernarea din nou spune nu

Deputații PAS nu au susținut propunerea de a include pe ordinea de zi a ședinței comisiei parlamentare economie, buget și finanțe a proiectului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor care prevede reducerea cotei TVA aplicate la gazele naturale și gazele lichefiate de la 8% la 4%, și reducerea cu 50% a cotei accizei pentru anul 2022 la produsele petroliere.

Vicepreședintele comisiei economie, buget și finanțe, socialistul Petru Burduja, i-a amintit președintelui comisiei, deputatului PAS, Dumitru Alaiba, că a dat asigurări că la ședința de săptămâna aceasta inițiativa BCS va fi discutată în comisie.

”Dumneavoastră ne-ați promis, noi v-am crezut că astăzi vom găsi proiectul ce ține de TVA la benzină și accizele 50% la benzină și motorină. Avizul Guvernului va fi astăzi”, a declarat deputatul PSRM.

Propunerea nu a fost susținută de deputații PAS, dar președintele comisiei a promis din nou că inițiativa va fi examinată săptămâna viitoare.

Amintim, proiectul a fost respins săptămâna trecută și de majoritatea parlamentară pentru a fi discutat în plen. Petru Burduja le-a explicat deputaților PAS că dacă ar accepta acest proiect, atunci la situația zilei de astăzi prețul pentru un litru de benzină și motorină s-ar reduce cu aproape 9 lei.

Populare