Biroul BERD de la Chișinău va avea un nou șef

14 februarie 2018 13:530 comentariiVizualizări:

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a numit-o pe Angela Sax în funcția de noua șefă a biroului BERD din Republica Moldova. Noul reprezentant al instituției financiare europene va prelua în aprilie funcția de la Dimitri Gvindadze, care a fost numit în poziția de șef al biroului BERD din Armenia.

Noua șefă a biroului din Republica Moldova a fost prezentată astăzi autorităților de către președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Suma Chakrabarti, care se află într-o vizită la Chișinău.

Angela Sax este bancher senior și s-a alăturat biroului BERD din Armenia în mai 2006, unde a lucrat la mai multe proiecte de infrastructura municipală, imobile, producere, agricultură și alte industrii. Unul dintre proiectele de succes pe care le-a administrat a fost investiția instituției financiare europene în modernizarea metroului din Erevan. Cea mai recenta funcție a sa, a fost de șef interimar al biroului BERD în Armenia.

„Sunt recunoscătoare și încântată să preiau acest nou rol la BERD,” a spus Angela Sax. Ea a adăugat: „Republica Moldova este o țară fascinantă, iar eu văd rolul meu în a încuraja talentul și a dezvolta potențialul local. Bazându-ne pe realizările predecesorului meu, Dimitri Gvindadze, vom continua să susținem Moldova prin intermediul investițiilor și politicilor pentru a ne asigura că finanțarea pe care o putem oferi este utilizată în cel mai eficient și eficace mod.”

Angela Sax a absolvit Universitatea de limbi străine din Erevan și deține o diplomă de afaceri MBA de la Nottingham University Business School. Este participantă la programul Senior Executive Fellows din 2004 la Universitatea Harvard KSG. Înainte de a se alătura BERD, a activat în la Agenția pentru Dezvoltarea Turismului din Armenia și compania americană pentru dezvoltarea sectorului privat Sibley International Corporation.

Pe parcursul mandatului lui Dimitri Gvindadze BERD a înregistrat o creștere record a finanțării, 130 milioane de euro doar în ultimul an. De asemenea, BERD a reușit să orchestreze un progres în sectorul bancar în ianuarie 2018, când Banca Transilvania a devenit acționar la Victoriabank, aceasta fiind prima investiție în sectorul bancar din Moldova în ultimii zece ani, introducând standarde internaționale de transparență și cele mai bune practici în a treia bancă după mărime din țară.

Președintele BERD Chakrabarti se află într-o vizită la Chișinău „pentru a saluta cele mai recente realizări și a face apel la autorități să dubleze eforturilor de transformare a Moldovei”.

 

 

Leave a Reply