Connect with us

Politică

Batrîncea, în plenul Parlamentului: La 3 ani de la aprobarea declarației privind capturarea statului trebuie să recitim documentul ca să nu repetăm situația

Regimul Plahotniuc a căzut acum trei ani, iar unele practici ale acelui regim mai există și astăzi. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele Parlamentului, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea, în debutul ședinței Parlamentului.

„Exact 3 ani în urmă, în aceste zile, a avut loc o ședință istorică a Parlamentului, unde s-a aprobat o declarație privind capturarea statului Republica Moldova. Solicităm și chemăm și deputații în Parlament și întreaga societate să mai facă odată cunoștință cu acea declarație, care a condamnat imixtiunea politicului în instituțiile independente, subjugarea justiției, controlul politic al CA, al CCM și a altor instituții. A fost un eveniment important, au avut loc și anumite progrese, îmi pare rău că unele practici există și la ziua de azi. Chemăm întreaga clasă politică, cât de tare nu ar fi dorința de a controla instituțiile de stat, dar trebuie să facem tot posibilul ca aceste instituții să fie independente. Mulțumim cetățenilor Republicii Moldova, că în acele zile au susținut acest efort al Parlamentului, mulțumim și corpului diplomatic care ne-a susținut. Ținem minte acele zile și tragem concluzii, ca aceste evenimente să nu se repete pe viitor”, a declarat Vlad Batrîncea.

Populare