Connect with us

Politică

Azi, 1280 cazuri noi de COVID. Acum Maia Sandu pe cine va da vina?

Încă o zi neagră pentru Republica Moldova. 1280 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, iar 19 persoane au decedat. Potrivit ministerului Sănătății, 286 de pacienți sunt în stare extrem de gravă, dintre 55 sunt conectați la aparate de respirație asistată. Din numărul total de cazuri noi, 67 sunt lucrători medicali: medici – 19, asistenți medicali – 31, personal auxiliar – 17.

Între timp, vaccinul anti-COVID nu ajunge în țara noastră. Recent, consilierul președintelui pe Sănătate, Ala Nemerenco, se lăuda pe Facebook că la mijloc de februarie în Moldova va începe imunizarea, lucru care nu se întâmplă.

Totodată, președintele Maia Sandu, în campania electorală, a promis că atunci când va veni la cârma statului va întreprinde măsuri de urgență pentru a opri răspândirea virusului COVID-19. Maia Sandu declara că va reuși să convingă partenerii europeni să livreze țării noastre vaccin anti-COVID.

Mai mult decât atât, în timpul vizitei la Chișinău, președintele român Klaus Iohannis a promis că va dona țării noastre 200 de mii de doze de vaccin. Săptămâna trecută, șefa statului Maia Sandu a recunoscut că acest lucru nu este posibil.

Populare