Connect with us

Politică

Avocatul lui Nicolae Ceaus susține că în răpirea acestuia au fost implicați angajați ai instituțiilor de stat de la Kiev

În presupusa răpire a fostului judecător ucrainean Mykola Ceaus ar fi fost implicaţi angajaţi ai instituţiilor de stat de la Kiev. Afirmaţia a fost făcută de avocatul familiei Ceaus, Olexandr Vişniovi, în cadrul unui interviu oferit în exclusivitate pentru CANAL5.

El a menţionat că este îngrijorat de faptul că structurile de drept din Ucraina nu reacţionează în niciun fel la presupusa răpire. De asemenea, potrivit apărătorului, deocamdată este prematur de a concluziona în ce măsură în acest caz ar putea fi implicate instituţiile de la Chişinău.

“Pot să presupun şi să fac concluzii preliminare despre faptul că în acest caz au fost implicaţi cetăţeni ai Ucrainei. Reieşind din ceea ce am aflat de la soţia lui Ceaus, în această operaţiune specială au fost implicaţi nu simpli cetăţeni, ci colaboratori ai structurilor oficiale de stat.”, a spus avocatul lui Mykola Ceaus, Olexandr Vișniov.

Mai mult, avocatul fostului judecător susţine că poza lui Ceaus care a fost vehiculată în presă după răpire ar fi adevărată şi ar demonstra că acesta a fost agresat fizic.

“În jur de zece persoane au participat la comiterea aceastei crime. Referitor la faptul dacă asupra lui a fost sau nu aplicată forţa fizică, putem demonstra cu fotografia care a apărut în mass media. Acolo se văd leziuni corporale.”, a declarat avocatul lui Mykola Ceaus, Olexandr Vișniov.

Anterior, repezentanţii Ambasadei Ucrainei la Chişinău au declarat că poziţia Kievului a fost exprimată în cadrul discuţiei telefonice intre premierul interimar Aureliu Ciocoi şi ministru ucrainean de externe Dmytro Kuleba, care a declarat atunci că instituţiile de stat din Kiev nu sunt implicate în răpirea lui Ceaus.

Mykola Ceaus ar fi fost răpit din curtea unui bloc din Chişinău, în data de 3 aprilie. În spațiul public au apărut informaţii că ar fi implicat un atașat militar al Ambasadei Ucrainei care l-ar fi scos pe Ceaus din țara noastră în portbagajul unei mașini cu numere diplomatice. Ambasada ne-a declarat că partea ucraineană este convinsă că această situaţie este utilizată de unele forţe care au drept scop înrăutăţirea relaţiilor dintre Chişinău şi Kiev, fără a preciza la cine anume face referire.

Deocamdată, în acest caz a fost reţinută o singură persoană, iar ministru în exerciţiu al Afacerilor Interne a declarat recent că în crimă au fost implicaţi cetăţeni străini care au fugit din Moldova pe la frontiera cu Ucraina. Cazul este investigat şi de o comisie de anchetă creată în cadrul Parlamentului Republicii Moldova.

Populare