Connect with us

Politică

Avocații deputatului PSRM, Alla Darovannaia, vor contesta decizia instanței în dosarul Nemerenco

Avocații deputatului PSRM, Alla Darovannaia, vor contesta decizia instanței în dosarul Nemerenco. Despre aceasta reprezentanții PSRM au anunțat printr-un comunicat de presă. Totodată, socialiștii califică această hotărâre drept una politică și condamnă subordonarea justiției și utilizarea magistraților în interese politice.

„Atragem atenția cetățenilor asupra faptului că, afirmațiile Allei Darovannaia despre eliberarea diplomei de masterat cu abateri de la lege, au fost făcute în baza unor documente oficiale semnate de ministerul Sănătății și ministerul Educației.

Subliniem că în răspunsul său, ministerul Educației a precizat că Ala Nemerenco nu a frecventat lecțiile la cursul de masterat, nu a susținut examene de înmatriculare, nici examenele obligatorii la încheierea studiilor. O altă prevedere legală, în baza căreia se acordă diplomă de masterat, nu există. Astfel, singura concluzie firească în cazul dat este că diploma de masterat a Alei Nemerenco a fost acordată ilegal.

În ultimul timp asistăm la tot mai multe cazuri în care justiția este subordonată politic noii puteri. PSRM optează pentru o justiție liberă și corectă, independentă de factorul politic. Acestea sunt și așteptările la cei mai mulți oameni în țara noastră, care vor să vadă judecători integri și corecți, iar deciziile acestora să se bazeze strict pe lege”, se mai arată în comunicat.

Populare