Connect with us

Politică

Autoritățile vor asigura protecția cetățenilor care s-au împrumutat de la organizațiile nebancare, spune Igor Dodon

Autoritățile vor asigura protecția cetățenilor care s-au împrumutat de la organizațiile nebancare. Igor Dodon a declarat că deja au fost aprobate unele modificări la Legea cu privire la microfinanțare, prin care au fost interzise dobânzile şi comisioanele exagerate, care să ducă la supraîndatorarea clienților.

”Am modificat Legea cu privire la microfinanțare acum câteva luni, pentru a reglementa acest domeniu, deoarece în mare parte el nu era reglementat și acolo puneau procente foarte mari 50-60% pe an. Vom face regulă și în acest domeniu”, a spus Dodon.

Până la votarea acestor modificări, unele organizații de creditare îi obligau pe cetățeni să returneze sume de câteva ori mai mari, comparativ cu mărimea împrumutului obținut.

Conform noilor prevederi ale legii, organizațiile de creditare nebancară nu vor putea stabili comisioane şi dobânzi mai mari decât suma creditului luat, în cazul împrumuturilor pe o perioadă de până la doi ani. În cazul împrumuturilor de până la 50 de mii de lei, se interzice modificarea prevederilor contractuale, care ar duce la majorarea plăților pentru persoana care a contractat creditul.

Populare