Autoritățile au pregătit 100 de locuri la Spitalul Clinic de boli infecțioase „Toma Ciorbă”. Instituția verificată de PRIM-MINISTRU Ion Chicu

10 martie 2020 11:000 comentariiVizualizări:

Autoritățile au pregătit 100 de locuri la Spitalul Clinic de boli infecțioase „Toma Ciorbă”. Măsurile sunt luate în contextul codului portocaliu de coronavirus, care a fost instituit în țară.

Premierul, Ion Chicu, și ministrul Sănătății, Viorica Dumbraveanu, au vizitat instituția pentru a verifica, dacă este pregătită să facă față unui număr mare de pacienți cu virusul COVID 19.

Conducerea spitalului l-a informat pe premier despre nivelul de pregătire și dotare a spitalului pentru a primi și trata persoanele infectate cu virusul de tip nou. Acesta a declarat că instituția este echipată cu toate dispozitivele și medicamentele necesare. Totodată, echipa medicilor este bine instruită.

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a dat asigurări că sistemul național de sănătate dispune de resursele financiare necesare pentru a completa rezervele spitalelor cu medicamente și consumabile.

Leave a Reply