Connect with us

Externe

Austria a legalizat sinuciderea asistată

Parlamentul Austriei a aprobat joi, 16 decembrie, legalizarea sinuciderii asistate pentru persoanele cu boli grave sau incurabile, după ce în urmă cu un an, Curtea Constituţională a ordonat guvernului să revizuiască legislaţia care pedepseşte moartea asistată, scrie Digi24.ro.

Potrivit textului aprobat de toate partidele, cu excepţia formaţiunii de extremă dreapta Partidul Libertăţii (FPÖ), adulţii bolnavi în faza terminală sau care suferă de o boală permanentă şi debilitantă vor putea beneficia de asistenţă pentru a-şi pune capăt zilelor.

Medicii care vor acorda asistență vor fi calificați în medicina paliativă, însă înainte de a regurge l aacest gest, trebuie să treacă o perioadă de cel puţin 12 săptămâni înainte de a se acorda accesul la sinucidere asistată pentru a se asigura că cererea nu survine din cauza unei crize temporare.

Această perioadă va fi redusă la două săptămâni pentru pacienţii aflaţi în „stadiul terminal” al unei boli.

Această lege funcţionează pentru a respecta demnitatea umană, a afirmat

Ministrul Justiţiei Alma Zadic (Verzii) a declarat că această lege are scopul de a se asigura că „nimeni nu alege calea morţii dacă există alte posibilităţi’”. În acest scop, a fost alocat un buget de 108 milioane de euro pentru dezvoltarea îngrijirilor paliative.

În alte părţi ale Europei, sinuciderea a fost legalizată în ţări precum Belgia, Olanda şi Spania.

Populare