Connect with us

Social

Asociația COR a prezentat primele rezultate ale studiului analitic privind creativitatea existentă urbană, în sectorul Centru. Ceban, despre acestea

Asociația Companiilor de Creație din Moldova (COR) a prezentat primele rezultate ale studiului analitic privind creativitatea existentă urbană, în sectorul Centru.

Potrivit primarului general Ion Ceban, cercetarea în teren a presupus analiza a peste 100 de locații și identificarea elementelor de infrastructură culturală, educațională și turistică aflată în gestiunea municipalității și a Republicii Moldova.

„Activitatea face parte din Proiectul „Concepția de dezvoltare a teritoriului Centru a municipiului Chișinău”. Proiectul prevede elaborarea conceptului de dezvoltare a industriilor creative în sectorul Centru al municipiului Chișinău din contul imobilelor, proprietății municipale, precum și identificarea soluțiilor arhitecturale și implementarea proiectelor – pilot de dezvoltare durabilă a centrelor creative.

Obiectivele urmărite sunt:

  • valorificarea imobilelor ce se află în proprietate municipală
  • reincluderea în circulație a acestora și utilizarea efectivă
  • dezvoltarea și implementarea programelor relevante pentru industriile creative
  • crearea unui sistem decentralizat de centre comunitare cu specializare în domeniile industriilor creative
  • realizarea prototipurilor de modernizare a imobililor în proprietate municipală

Inițiativa are drept scop alinierea la politicile naţionale și bunele practici europene privind dezvoltarea urbană sustenabilă, precum şi principiul „oraș creativ”, cu componenta sa principală: „Dezvoltarea rețelei de centre (hub-uri creative)”, a punctat edilul.

Proiectul este implementat de Primăria municipiului Chişinău (Direcţia generală arhitectură, urbanism şi relaţii funciare), Institutul municipal de Proiectări ,,Chișinău Proiect” și Asociația Companiilor de Creație din Moldova (COR).

Populare