Arthur Hayes: Bitcoin este șansa societății la banii digitali privați

4 ianuarie 2019 15:250 comentariiVizualizări:

CEO-ul platformei BitMEX Arthur Hayes este de părere că Bitcoin este cea mai bună șansă ca societatea să aibă bani digitali privați. Afirmațiile au fost publicate pe blogul oficial sub titlul ”Două fețe ale aceleași monede: natura bifurcată a viitorului banilor”.

Hayes a abordat modul în care monedele digitale pot schimba viitorul banilor. El susține că cele lansate de băncile centrale (CBDC) vor avea un rol important în viitor.

El a vorbit despre una dintre cele mai populare aplicații utilizate pentru plăți, WeChat Pay. Această platformă a crescut în China și a revoluționat industria de plăți din țară. Utilizând o aplicație simplă, utilizatorii pot plăti pentru bunuri și servicii oriunde în țară.

Arthur Hayes crede că

aceste platforme revoluționează plățile tradiționale. Cu toate acestea, se cunoaste totul despre utilizatori, ce cumpără, când o fac și mai mult.

Aceste companii pot lega aceste date cu altele care au fost anterior adunate sau de pe alte platforme. În prezent, guvernul chinez încearcă să creeze un sistem de creditare cu informațiile furnizate de aceste firme.

Acesta este motivul pentru care Hayes este îngrijorat cu privire la riscurile implicate:

“Guvernele occidentale au profitat des de platformele de sociale media ce colectează informații. Când a fost necesar, ei au cerut datele personale necesare de la corporații. Normal, corporațiile tind să se conformeze acestor solicitări.”

În general, corporațiile trebuie să respecte aceste solicitări dacă doresc să continue să ofere servicii pe aceste piețe. De aceea Bitcoin (BTC) și alte monede digitale sunt atât de importante. Bitcoin lucrează într-o rețea care are actori independenți și interesați de viitorul lor. Deși adresele și istoricul tranzacțiilor sunt vizibile, nu este necesar să se afișeze informații sensibile pe aceste adrese.

Există de asemenea și alte criptomonede, cum ar fi Monero (XMR) sau ZCash (ZEC), care oferă caracteristici de anonimat chiar mai bune. Acestea asigură un nivel mult mai mare de confidențialitate pentru utilizatori.

“Bitcoin și criptomonedele de acest tip sunt probabil cea mai bună speranță a societății pentru o formă privată de bani electronici”, explică Hayes.

Leave a Reply