Connect with us

Social

Aproximativ 150 de preşcolari din Colonița vor frecventa grădinița renovată de Primăria Chișinău

Aproximativ 150 de preşcolari din Colonița vor frecventa una dintre cele mai moderne grădiniţe, după ce a fost reparată din alocațiile Primăriei Chișinău.

Potrivit primarului general Ion Ceban, municipalitatea a investit în lucrările de proiectare, renovare și amenajare a teritoriului Grădiniței nr.24 ”Izvoraș” aproape 4,5 milioane de lei. Contribuția locală în acest proiect este de aproximativ 39 de mii de lei.

„Pentru proiectarea și modernizarea clădirilor instituției, Primăria Chișinău a alocat 2,775 de milioane de lei, iar pentru amenajarea curții grădiniței – 1,72 de milioane de lei.

Lucrările au inclus reparația exterioară a clădirii, schimbarea acoperișului, reparația dormitoarelor, a sălii festive, schimbarea rețelei de alimentare cu apă și canalizare și a rețelelor electrice.

De asemenea, cu suportul Primăriei Chișinău a fost procurat mobilier nou și utilate blocurile sanitare din grupe.

Totodată, din surse proprii a fost procurat inventarul special pentru bucătăria grădiniței: plite electrice, cuptor și un robot de bucătărie.

Din banii alocați de municipalitate au fost renovate șase pavilioane din curtea grădiniței și instalate mai multe carusele.

Lucrările de renovare au inclus, de asemenea, înverzirea teritoriului și reparația gardului grădiniței.

În prezent, la această instituție preșcolară merg 144 de copii.
Grădinița are 26 de angajați. Tot din banii alocați de Primăria Chișinău, la Liceul Teoretic ”Gh. Ghimpu” din localitate a fost reparat blocul alimentar. Investiția a constat 300 de mii de lei”, a declarat Ceban.

De asemenea, municipalitatea a investit aproape un milion de lei pentru procurarea unui microbuz pentru transportarea elevilor.

Populare