Connect with us

Politică

Aproape 95 % din instituțiile de învățământ din țară sunt dotate cu produse necesare pentru a activa în condițiile pandemiei

Aproape 95 % din instituțiile de învățământ din țară sunt dotate cu termometre și produse de dezinfectare, necesare pentru a activa în condițiile pandemiei. Informația a fost prezentată la ședința Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copilului (CNPDC), prezidată de prim-ministrul Ion Chicu.

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că în celelalte 5% din școli aceste produse vor ajunge în următoarele zile. Paralel, are lor instruirea persoanelor care vor efectua triajul zilnic al elevilor și profesorilor.                                

Noutatea acestui an școlar este lansarea catalogului electronic. Este un proiect-pilot ce va fi implementat în 171 de instituții de învățământ. Cadrele didactice vor fi responsabile pentru elaborarea planului individualizat al elevului. Norma didactică admisibilă pe săptămână va fi de 27 de ore.

Premierul a reiterat că în fiecare instituție preșcolară și de învățământ trebuie să fie respectate cu strictețe instrucțiunile sanitare elaborate de  Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

La ședință s-a mai discutat despre etapele de implementare a Programului național de prevenire și combatere a criminalității în rândul minorilor.

Populare