Connect with us

Politică

ANI va verifica averea lui Igor Grosu: Ar fi ascuns 200 mii lei, un imobil și a diminuat prețul casei de lux, în care locuiește

Liderul PAS, Igor Grosu, și-ar fi tăinuit averea. Acesta ar fi ascuns un venit de 200 de mii de lei și a diminuat prețul casei în care locuiește. Despre aceasta deputatul PSRM, Vitalii Evtodiev, a sesizat Autoritatea Națională de Integritate (ANI).

„În declarațiile anuale depuse la ANI pentru perioada 2018-2020 de către Igor Grosu, lipsește indicarea unui venit de două sute treizeci și șapte mii opt sute douăzeci și cinci lei 22 bani (237 825,22 lei), obținut printr-o hotărâre executorie a instanței de judecată. Suma dată, obținută de către soția lui Grosu, a figurat în declarația candidatului în funcția de deputat în Parlament depusă la Comisia Electorală Centrală pentru perioada cuprinsă în anii 2017-2018”, susține Evtodiev.

Alte încălcări depistate în declarațiile de avere ale liderului PAS țin de evaluarea unor imobile.

“Dacă în declarația pentru 2012 și în următoarele, până în 2017, inclusiv, valoarea declarată a casei de 121,7 m.p., obținută în proprietate privată în 2011, era indicată de 468,872 lei, atunci în declarațiile ulterioare de avere valoarea imobilului a fost redusă la 231,721, adică de două ori. O situație aproape similară este și în raport cu evaluarea apartamentului cu suprafața de 47,2 m.p., dobândit în 2000”, mai constată deputatul.

Totodată, din declarațiile prezentate la ANI de către Igor Grosu a mai dispărut un spațiu comercial sau de producție cu o suprafață de 30.6 m.p. pe care îl deține cu drept de proprietate din anul 2011 și care a fost anunțat în declarația pe care a depus-o în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2019.

“Sper să fie întreprinse toate măsurile legale necesare, pentru a-l trage la răspundere pe deputatul Igor Grosu, care și-a permis să-i numească pe cetățenii moldoveni din regiunea transnistreană “separatiști”, scuipând astfel în peste 200 de mii de oameni cu cetățenia Republicii Moldova din această zonă’, a conchis Evtodiev.

Populare