Connect with us

Social

Angajat la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj, a decedat în urma unui infarct care s-a produs la o zi de la efectuarea primei doze de vaccin anti COVID-19

Ion Barbu, un bărbat în vârstă de 47 de ani, angajat la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj, a decedat în urma unui infarct care s-a produs la o zi de la efectuarea primei doze de vaccin anti COVID-19. Potrivit Comitetului de coordonare a vaccinării, bărbatul nu a avut modificări ale stării de sănătate după administrarea serului.

Ioan Barbu avea 47 de ani şi nu era cunoscut cu o boală cronică. El a venit la serviciu, luni dimineaţă, iar la scurt timp i s-a făcut rău. „Cam după un sfert de oră de când a venit la serviciu i s-a făcut rău. Imediat, colegii au sunat la 112 şi cred că în doar 10 minute a venit un echipaj de la ambulanţă şi i s-a acordat asistenţă medicală. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic. Ştiu că în urmă cu o zi se vaccinase împotriva coronaviruului“, a precizat un coleg de serviciu.

 „Avea un organism slăbit“

Ioan Barbu era fratele unui medic oftalmolog cunoscut din Târgu Jiu. Colegii spun că acesta nu avea grijă de sănătatea lui: „Nu avea o suferinţă. Ştiu că a avut în urmă cu mai mulţi ani o boală de plămâni. Avea un organism slăbit, pentru că nu se îngrijea de sănătatea lui“.

Precizările autorităţilor

 Conform Comitetului naţional de coordonare a vaccinării, în 28 februarie bărbatul din Târgu Jiu a mers la un centru de vaccinare din Bumbeşti-Jiu, unde i s-a administrat prima doză de ser produs de compania Oxford/AstraZeneca.  

În urma triajului medical, făcut potrivit protocoalelor medicale, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spaţiul de supraveghere postvaccinală timp de 15 minute, fără a avea modificări ale stării de sănătate, ulterior părăsind centrul de vaccinare, precizează CNCAV.  

A doua zi, pe 1 martie, în jurul orei 8.00, în timp ce se afla la serviciu, bărbatul a suferit un stop cardio-respirator, situaţie care a impus solicitarea unui echipaj de prim-ajutor de la Ambulanţă.  

„Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanţă, cât şi în unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu, iar în seara aceleiaşi zile, în jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului. Investigaţiile medicale efectuate în cadrul Secţiei Anestezie – Terapie Intensivă din SJU Târgu Jiu au evidenţiat modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins”, adaugă reprezentanţii Comitetului naţional de coordonare a vaccinării.

Populare