Connect with us

Politică

Andrei Strâmbeanu face praf PAS-ul și pe Maia Sandu: Promovează foști turnători ai KGB și rude ale lui Iurie Roșca

Scriitorul Andrei Strâmbeanu o acuza pe Maia Sandu și PAS, partidul pe care îl conduce de facto, că promovează pe lista electorală personaje compromise, care ar avea legături cu KGB-ul sovietic. Într-o postare pe Facebook, Strâmbeanu face trimitere în acest sens la Vasile Șoimaru, candidat PAS, despre care spune că ar fi fost un “harnic culegător de informații”.

“Eu n-am colaborat cu KGB-ul, n-am fost dat afară din partidul lui Valeriu Matei și nu urma să fac pușcărie ca Șoimaru, știe el de ce.  Șoimaru, zis „Ce se mai aude,, badei?” e cunoscut ca un foarte harnic culegător de informații. A trecut o școală bună. E moldovenist ca  dumneavoastră /a-ți declarat-o în occident/, nu are prieteni pe care să nu-l fi murdărit și presă”, scrie Andrei Strâmbeanu.

În aceeași postare, cunoscutul scriitor o acuză pe Maia Sandu că promovează personaje apropiate fostului lider al PPCD, Iurie Roșca, cum ar fi Vasile Șoimaru.

“Vă reproșam că v-ați apropiat de Iurie Roșca, punându-l pe lista viitorilor deputați pe vărul său /nu-i arătam numele – Vasile Șoimaru/, care a făcut și face aceleași servicii ca văru-său. Vă dădeam nume de personalități literare și politice care, cu argumente irefutabile, confirmau spusele mele (…) Comiteți prea multe gafe, doamnă, vă discreditați, nu mai sunteți credibilă”, mai scrie sursa citată.

Populare