Connect with us

Politică

Andrei Baștovoi a criticat decizia președintelui de a purta consultări cu reprezentații mai multor ONG-uri din țară noastră, care sunt plătite din bani externi

Republica Moldova se transformă din dintr-un stat parlamentar, în unul condus de Organizațiile Neguvernamentale. Astfel deputatul din primul Parlament și semnatarul Declarației de Independență, Andrei Baștovoi, a comentat consultările purtate de către președintele Maia Sandu cu societatea civilă.

„ONGiștii de la putere se consulta cu ONGiștii din societatea civilă, treptat ne transformăm din Republică Parlamentară în Republica ONG (apropos, poate fi brevetată o nouă formă de guvernare), de aceea nici guvern nu ne va trebui”, a scris Baștovoi pe Facebook.

Mai mulți experți, dar și lideri de opinie au criticat decizia președintelui Maia Sandu de a purta consultări cu reprezentații mai multor ONG-uri din țară noastră, care sunt plătite din bani externi. Politologii consideră că șefa statului ar trebui să caute soluția privind depășirea crizei politice împreună cu deputații din Parlament, care au primit votul de încredere din partea cetățenilor Republicii Moldova.

Populare