Connect with us

Politică

Analistul politic Volnițchi susține că Maia Sandu comite o mare greșeală, când insistă pe fraudarea alegerilor, deoarece poate să-și demobilizeze electoratul

Cei care astăzi zic că rezultatele alegerilor prezidențiale vor fi fraudate, comit o mare greșeală, susține analistul politic Igor Volnițchi. Jurnalistul a declarat, la un post privat de televiziune, că trebuie să vorbești despre fraudă atunci când ai dovezi incontestabile, iar asemenea declarații nu vor face decât să favorizeze prezența slabă la vot în ziua scrutinului. 

”Toate aceste declarații despre posibila fraudare a alegerilor fac parte din arsenalul de luptă politică pe care-l au unii politicieni, în special cei de dreapta, iar mai concret Maia Sandu. Eu nu-mi închipui cum poate avea loc această fraudă. La CEC sunt și reprezentanții dreptei proeuropene, chiar actualul președinte al CEC-ului. Este Curtea Constituțională care de atâtea ori i-a dat peste mâini lui Igor Dodon, PSRM-ului. Această Curte va avea rolul decisiv în validarea sau invalidarea alegerilor”, a spus analistul.

În opinia lui Volnițchi, când vorbim despre fraudă trebuie să înțelegem că o poate face și guvernarea, dar și un partid de opoziție.

”Fraudă înseamnă și cumpărarea votului alegătorului, influențarea votului și comportamentul în ziua alegerilor. Toate acestea sunt elemente ale fraudei. Cei care zic că rezultatele alegerilor vor fi fraudate, cred că comit o mare greșeală la această etapă. Și așa se anticipează o prezență foarte slabă la vot și dacă îi mai spui omului că deja totul este stabilit și cineva va câștiga, iar cineva va pierde, care este rezonul ca acest om să iasă la votare. Părerea mea că se comite o mare greșeală la această etapă”, a declarat jurnalistul.

”Despre fraudă trebuie să se vorbească atunci când sunt dovezi incontestabile, ea nu trebuie tolerată, dar să o folosești doar ca element al discursului politic poate să-și demobilizeze electoratul și să se întoarcă ca un deserviciu”, a mai spus Volnițchi.

Populare