Connect with us

Politică

Analist: Problema liderilor de dreapta o reprezintă propria lor prestație

Rezultatul cercetării sociologice atestă o configurație care s-a stabilit demult, iar pentru schimbarea peisajului politic ar fi fost nevoie de intervenția unor elemente noi, care în condițiile actuale ar fi concurat cu actualul președinte. Este opinia politologului Vitali Catană, exprimată pentru Politics.MD în contextul sondajului realizat și prezentat astăzi de către compania „Intellect Group” în parteneriat cu Asociația Obștească „Spero”. 

„Era limpede că doar o personalitate din afara actualei clase politice ar fi avut șanse reale să-l învingă pe Igor Dodon. În momentul în care Maia Sandu a refuzat discuțiile în acest sens, tendințele se înscriu în continuare în aceeași parametri care au acționat și anterior.

Pe de altă parte, faptul că actualii lideri politici numiți convențional de dreapta nu reușesc să încline balanța în favoarea lor pe parcursul a câțiva ani deja, demonstrează că problema o reprezintă propria lor prestație. Prin urmare, liderii de dreapta sunt cei care ar trebui să învețe lecția și dacă nu au făcut-o până acum, după alegerile prezidențiale vor fi obligați cu certitudine să o facă”, a opinat Catană.

Potrivit sondajului, dacă în turul II vor trece Igor Dodon și Maia Sandu răspunsurile sunt: Igor Dodon va avea 45,8%, Maia Sandu – 37,6% și nu au avut un răspuns – 16,6%.

Întrebați „Cine credeți că va câștiga alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, respondenții au declarat: Igor Dodon – 55,1%, Maia Sandu – 16,6%, Renato Usatîi – 5,2%, Andrei Năstase – 3,3%, Violeta Ivanov – 2,2%, Octavian Țîcu – 1,3%, Tudor Deliu – 0,4%, Dorin Chirtoacă – 0,3%, nu au avut un răspuns – 15,6%.


Opiniile experților pot fi urmărite și pe canalul nostru de TELEGRAM – Expert Opinion

Populare