Connect with us

Politică

Analist politic: Observ că este ignorat faptul că Sandu refuză să îndeplinească decizia Curții Constitutionale

Analistul politic Dionis Cenuşă a venit cu o reacție la inițiativa Președintelui Maia Sandu de a organiza un referendum pentru depășirea crizei politice.

Observ că se intensifică tentativa de a muta atenția de pe faptul că Președintele Sandu refuză să îndeplinească decizia Curții Constituționale pe ideea unui referendum.

1. Presiunea publică și externă trebuie pusă pe respectarea Constituției nu pe mușamalizarea încălcării acesteia printr-un referendum (pierdere de timp și bani pe timp de criză pandemică).

2. Așadar, în loc să fie concentrata toată energia pe un dialog politic și constructiv pentru a numi guvern anti-criză și a pregăti țata pentru alegeri anticipate, sigure și democratice, Președintele Sandu și susținătorii propun un experiment politic nou. Referendumul nu vine să soluționeze nimic, ci se intenționează a fi folosit pentru ca Președintele să refuze în continuare obligația de a respecta Constituția/jurisprudența Curții Constituționale.

Pierdem timp și resurse, inclusiv umane, iar clasa politică nu vrea să dea dovadă de responsabilitate politică. Generalizez intenționat, deoarece PLDM, PDM alții non-Plahotniuc, Shor sau chiar Usatîi, pot să iasă în public și să susțină pozițiile constructive care vin de la PSRM și Platforma DA.

Vorbim despre soluții politice pentru țară. Am transmis ieri Președintelui Sandu ideea despre care vorbesc de anul trecut și anume că partenerii externi (UE, SUA) ar putea să medieze soluții politice așa cum fac acum în Georgia, în mod deschis și ferm.

Sursa: Pagina pe FB a lui Dionis Cenușă 

Populare