Connect with us

Politică

Analist politic, despre interesele politice ale Maiei Sandu și PAS, în detrimentul problemelor sociale, economice și pandemice

Interesul principal al Maiei Sandu și a partidului PAS rămâne EXCLUSIV cel politic: Cu orice scop de a majora numărul mandatelor în Parlament, ignorând riscurile economice, sociale și pandemice, consideră politologul Ian Lisnevschi.  

“În perioada când statul are nevoie de implicarea a tuturor instituțiilor în administrarea și coordonarea măsurilor anti criză, președinția în frunte cu Maia Sandu continue să simuleze înaintarea Guvernului deplin care va veni cu soluții rezolvarea problemelor economice provocate de pandemia, un guvern care se va axa pe cercetarea măsurilor care ar trebui de întreprins” , spune Lisnevschi.

Analistul mai spune că astfel de politică sa demonstrat a fi o politică egoistă bazată pe proprii interese iar Președintele poporului a devenit Președintele partidului. „Astăzi candidatul Igor Grosu a fost lipsit să facă show în parlament, vorbind cu lozinci populiste, de rezolvarea crizei politice prin alegeri anticipate și propunând pseudo reforme în justiție ne având nici echipă nici program anti criză. Amintesc că dl Grosu a venit cu echipa și programul doamnei Gavrilița care a obținut un rezultat fenomenal în istoria mondială – zero voturi de susținere, nimerind în cartea Guinness ca primul guvern nesusținut nici de propriul partid.”

„Moldova are nevoie de un Guvern dar e greu să votezi o mimare, pseudo candidat și un politician care în 2020 a provocat scandal național divizând cetățenii Republicii Moldova și uitând de principiile democratice atunci când a blocat secțiile de vot. După astfel de comportament politicienii europeni își cer iertare în fața poporului și își dau demisia de onoare, dar în Moldova astfel de politicieni sunt înaintați la funcția de prim-ministru”, afirma politologul.

Ian Lisnevschi a mai constatat că, mii de cercetări arată că după alegeri anticipate niciun partid nu va avea majoritate deplină și în parlament se vor regăsi PSRM, PAS, Partidul Șor, Partidul Nostru – ceea ce înseamnă că PAS și doamna Președinte vor continua show politic în condiții de pandemie.

Toți experții economici vorbesc despre greșeală fatală pentru țară de a cheltui 120 milioane de lei pe alegeri anticipate și de a lăsa țara fără fondul de rezerve în perioada pandemică și necesitatea de a cumpăra vaccine.

Expertul politic este de părerea că campania electorală și alegeri parlamentare înseamnă activarea circuitului societății ceea ce va dubla umărul persoanelor infectate și acest lucru sa demonstrat la alegeri în circumscripția Hîncești, alegerile locale și prezidențiale.

“Alegerile anticipate înseamnă că toată clasa politică și toate instituțiile de stat vor fi concentrate pe campania electorală iar rezolvarea problemelor socio-economice sau pandemice vor fi lăsate la o parte ceea ce poate fi fatal pentru orice țară mai ales pentru o țară fără guvern”, conchide politogul.

„Atenția iarăși va fi concentrată pe Curtea Constituțională. Maia Sandu continue să fie Președintele membrilor PAS uitând de promisiuni făcute în campanie electorală: depolitizarea, reprezentantul tuturor, om bun, altfel de politică! Pentru mulți acest lucru nu-i de uimit dar e grav că iar ne ciocnim cu acest lucru în perioada complicată pentru țara noastră”, concluzionează expertul.

Autor:  Ian Lisnevschi 

Sursa:  Politics.MD

Populare