Connect with us

Politică

Ana Revenco a fost întrebată frac, în Parlament, cine a ajutat-o să scape de scandalul cu privire la tăinuirea averii

Ana Revenco, candidatul la funcția de ministru de Interne în Guvernul Gavriliță și consilierul prezidențial pe probleme de securitate, a fost întrebată frac, în Parlament, cine a ajutat-o să scape de scandalul cu privire la tăinuirea averii în care apare în urma unui control al Autorității Naționale de Integritate.

”Stimată doamnă, în calitate de director al Centrului pentru combaterea traficului de ființe umane în declarația de avere nu ați indicat toate proprietățile. Acest lucru a fost constatat de inspectorii de integritate. Vrem să știm cum ați reușiți să soluționați problema proprietăților și cine v-a ajutat”, a întrebat deputatul PSRM, Adela Răileanu.

Ana Revenco a evitat să ofere un răspuns clar, asigurând plenul că a ”fost și este un om de bună credință”. Consiliera Maiei Sandu a mai declarat că această ”situație a fost epuizată cu autoritățile competente”

Potrivit unui act de constatare din 2015, emis de Autoritatea Națională de Integritate a Republicii Moldova, Revenco nu a indicat în declarația sa pentru anul 2013 un apartament din cele 4 pe care le deține împreună cu soțul său. Apartamentul pe care Revenco l-a ascuns de ochii lumii are o suprafață de 144,9 m.p. Inspectorii au constatat că consiliera Maiei Sandu nu a declarat alte trei încăperi nelocative, trei terenuri de tip grădină și un automobil.

Totodată, Ana Revenco, pe când era angajată la MAI, declara că nu are active financiare. Inspectorii au expediat solicitări la băncile comerciale din țara noastră și au aflat că Revenco, împreună cu soțul, deține 12 conturi bancare. Revenco a mai ascuns o cota-parte 20% în cadrul unui SRL și cotele-părți de 100% ale soțului în alte două SRL-uri.

Populare