Connect with us

Politică

Amenzi pentru cei care nu fac curățenie. Ceban: Preturile angajează agenți constatori

Cei care nu vor păstra curăţenia în oraş – vor fi amendaţi dur. Cel puțin asta a declarat primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, Primăria Chişinău porneşte o amplă campanie de salubrizare, dar şi de prevenire şi sancţionare a persoanelor care nu păstrează curăţenia în spaţiile publice sau intenţionat fac dezordine.

„Noul Regulament privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău, prevede amenzi dure pentru cei care nu au „7 ani de acasă” (de la 900 de lei până la 1800 de lei pentru persoanele fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 60 de ore şi până la 9000 de lei pentru persoanele juridice).

Astfel, fiecare pretură va angaja câte 5 agenți constatatori, doar sectorul Botanica 7, deoarece este cel mai mare sector. Aceştia vor verifica cum sunt respectate normele ce ţin de salubrizarea şi asigurarea curăţeniei în spaţiul teritorial al municipiului Chişinău şi vor întocmi şi procesele verbale”, a punctat primarul.

Edilul spune că zilnic sunt evacuate din sectoarele capitalei tone de gunoi, care sunt aruncate la întâmplare.

„Mizerie este în curţile de blocuri, parcuri, sub poduri sau pe malul râurilor din capitală. Doar pe parcursul anului trecut în capitală au fost instalate 843 de coşuri pentru gunoi, unele în locuri unde nu au existat niciodată, deşi era o mare necesitate”, subliniază Ceban.

Primarul vine cu un apel către cetăţeni. „Păstraţi curăţenia şi respectaţi muncitorii care salubrizează zilnic capitala. Curățenia începe de la fiecare dintre noi”, a conchis acesta.

Populare