Connect with us

Politică

Alexei Arestovici: Brigada americană cu destinație tactică „Stryker” s-a îndreptat spre frontiera Moldovei

Alexei Arestovici, consilierul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski susține că războiul, pornit acum mai bine de două luni în Ucraina, va depăși granițele țării sale. Potrivit lui Arestovici, „umbra războiului a căzut asupra Republicii Moldova”. 

„Războiul se extinde și nu se va rămâne în cadrul „operațiunii speciale” și nici măcar în limita granițelor Ucrainei”, a declarat Alexei Arestovici în cadrul unui interviu pentru presa de la Kiev, citat de unian.

Consilierul prezidențial a mai spus că aerodromul din regiunea transnistreană este pregătit pentru posibila aterizare a avioanelor militare rusești, iar apărarea aeriană ucraineană le va putea doborî, dacă va fi cazul. 

Arestovici a mai declarat că în contextul tensionării situației din stânga Nistrului, brigada americană cu destinație tactică „Stryker” s-a îndreptat spre frontiera Moldovei dinspre teritoriul României. 

Anterior, Alexei Arestovici a spus că războiul declanșat de Rusia în Ucraina ar putea dura cel puțin până la sfârșitul anului 2022. 

Populare