Connect with us

Politică

Alegeri 2020: Maia Sandu și Ilan Șor au cheltuit deja aproape 1 milion de lei pentru semnături

Grupurile de inițiativa care strâng semnaturi pentru Maia Sandu și candidata lui Ilan Șor au cheltuit aproape 1 milion de lei în primele zile de campanie.

Potrivit rapartelor prezentate la CEC, pentru Maia Sandu s-au cheltuit deja 233 084,50 lei și alte bunuri sau servicii în sumă de 53 mii de lei, doar în perioada 3 septembrie – 11 septembrie 2020. Din aceste sume, 232 mii de lei sunt pentru promovare, iar altele 15 mii de lei pentru publicitatea pe Facebook.

Raportul integral poate fi citit direct pe siteul www.cec.md

O sumă record au cheltuit cei din Partidul Șor, figuranții raportului Kroll. Aceștia indică în raport cheltuieli sub formă de bunuri sau servicii în sumă de 644 mii de lei, ajutorul financiar și material venind din partea deputaților formațiunii și a altor persoane din anturajul lui Ilan Șor, inclusiv 40 mii de lei de la Ilona Șor.

Raportul integral poate fi citit direct pe siteul www.cec.md

Potrivit rapoartelor publicate de către CEC, Maia Sandu și Ilan Șor ocupă primele locuri la capitolul cheltuieli pentru activitatea grupurilor de inițiativă, raportate pentru perioda 3-11 septembrie curent. Pe locul trei se află Renato Usatîi (124 mii lei), fiind urmat de Andrei Năstase (106 mii lei).

Amintim că alegerile prezidențiale vor avea loc în ziua de 1 noiembrie 2020.

Populare