Agricultorii moldoveni au livrat al doilea lot de mere în Emiratele Arabe Unite

26 decembrie 2018 10:450 comentariiVizualizări:

R.Moldova a livrat cel de-al doilea lot de mere pe piața Emiratelor Arabe Unite (EAU). După cum scrie site-ul specializat east-fruit.com, la fel ca și primul, cel de-al doilea lot, livrat pe piaţa EAU de către un grup de producători moldoveni ”Fresh Time”, are un volum destul de modest şi include cîteva zeci de tone de mere de două soiuri – Gala şi Golden.

Potrivit unuia dintre producători, Vitali Obrejanu, scopul celei de-a doua livrări este mai mult un experiment de marketing, o analiză a condițiilor pieței și o căutare a nișei proprii, pe când prima a reprezentat un test al abilității produselor de a ajunge în mod fizic la cumpărătorii din țările Golfului Persic.

„Pentru agricultorii moldoveni, exportul pe piațele din Orientul Mijlociu nu este o decizie motivată politic, ci doar o afacere. Calculele teoretice arată că livrările către Dubai sunt profitabile. Cu toate acestea, în această privință, este necesar să se țină seama de faptul că acestea se efectuează în condiţiile Certificatelor Global G.A.P, tranzacția durează cel puțin o lună, achitarea pentru produsele livrate se va efectua cam în aceeași perioadă. Fermierii moldoveni sunt mulțumiți că oferă pe piața din Orientul Mijlociu produse de o calitate pe potriva celei a produselor din Turcia sau Iran”, a menționat Obrejanu.

sursa//radiochisinau.md

Leave a Reply