Connect with us

Politică

Agricultorii, care au încercat să intre în Parlament cu tractoarele și au rănit polițiștii, riscă ani de pușcărie (VIDEO)

Agricultorii, care au încercat să intre în Parlament cu tractoarele și au rănit polițiștii, riscă ani de pușcărie. Oamenii legii au pornit un proces penal pentru huliganismul agravat, săvârșit cu aplicarea sau cu încercarea aplicării armei sau a altor obiecte pentru vătămarea integrității corporale sau a sănătății, care se pedepsește cu închisoare de la 3 la 7 ani. Totodată, potrivit unui comunicat de presă al Poliției, a fost pornit proces penal și pentru amenințarea cu moartea, cu vătămarea integrității corporale sau a sănătății, care se pedepsește cu amendă de până la 67 500 lei sau până la 2 ani de pușcărie. Pe lângă asta, în urma protestului din fața Parlamentului, șoferii care au încălcat Regulamentul circulației rutiere riscă sancțiuni contravenționale.

Oamenii legii precizează că acțiunea de protest din centrul capitalei a început la ora 10.00, în fața sediului Guvernului Republicii Moldova. La un moment dat, un grup de participanți la protest, cu tractoare, spontan au părăsit locul inițial de desfășurare a întrunirii, începând deplasarea pe partea carosabilă, punând în pericol circulația rutieră și participanții la trafic, inclusiv participanții la protest, apoi haotic au trecut peste gazonul verde din parcul Catedralei, deplasându-se pe partea pietonală, astfel expunând pericolului siguranța cetățenilor.

Deși au fost somați de agenții de patrulare să înceteze acțiunile ilegale, aceștia au continuat deplasarea până la sediul Parlamentului Republicii Moldova, unde o parte din protestatari au rupt cordonul de polițiști, intrând în altercații cu forțele de ordine, concomitent cei cu tehnică agricolă înaintând pe scările din scuarul Parlamentului.

În rezultatul acțiunilor ilegale admise de protestatari, au avut de suferit patru angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, care au primit diverse traumatisme fiind transportați la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale necesare.

Populare