Connect with us

Social

Afacere ilegală la Bălți: Droguri în valoare de 200.000 de lei, ridicate

O afacere ilegală cu droguri a fost deconspirată de polițiști.

Potrivit unui comunicat remis presei, 4 bărbați, cu vârstele cuprinse între 29 și 45 de ani, originari din raionul Florești, au pus în circulație droguri de tip marijuana pe teritoriul municipiului Bălți și al raionului Florești, transmite Știri.md.

Aceștia, în perioada septembrie – noiembrie 2021, au cultivat şi înstrăinat cantități de droguri în proporții deosebit de mari.

În scopul probării acțiunilor ilegale ale suspecților, au fost efectuate percheziții la domicilii, încăperi, depozite, automobile, deținute de persoanele implicate și unde se presupunea că s-ar afla droguri și analogi ai acestora.

Astfel, polițiștii au ridicat 2 kg de marijuana, 30 de plante de cânepă, telefoane mobile, cartele SIM, dar și aparate confecționate artizanal pentru consumul drogurilor.

Valoarea estimativă a drogurilor ridicate constituie 200.000 de lei.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

În rezultatul perchezițiilor și acțiunilor de urmărire penală, doi suspecți au fost plasați în arest pentru 30 de zile, iar ceilalți doi au primit arest la domiciliu.

Dacă vinovăția lor va fi dovedită, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 până la 7 ani.

Populare