Connect with us

Politică

Adela Răileanu a cerut excluderea de pe ordinea de zi a Parlamentului proiectul privind securizarea spațiului informațional: Se instituie dictatura!

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a cerut excluderea de pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului proiectul PAS privind securizarea spațiului informațional. Deputatul socialist, vicepreședintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Adela Răileanu, a declarat că prin această inițiativă actuala putere vrea să instituie dictatura în Republica Moldova.

“Prin acest proiect, sub pretextul securizării spațiului informațional, SIS, fără o decizie a instanței de judecată, i se oferă dreptul de a bloca orice informații și instituții media pentru o așa-numită dezinformare și amenințare la securitatea statului. Înțelegem că tot ce va fi critic în adresa guvernării va fi calificat dezinformare, iar orice cetățean care va îndrăzni să-și expună punctul de vedere riscă amenzi sau chiar pușcărie. Plahotniuc a capturat statul, iar actuala guvernare intenționează să introducă dictatura”, a declarat Adela Răileanu.

Populare