Connect with us

Politică

Activist civic: Candidatul dreptei are puține șanse să câștige alegerile. Istoria de la Hâncești o să se repete

Candidatul dreptei are puține șanse să câștige alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. În opinia activistului civic Igor Kolozaev, există toate șansele să se repete istoria alegerilor repetate din circumscripția Hâncești, acolo unde pretendentul de stânga a ieșit învingător.

“Sper să nu am dreptate, însă candidatul dreptei, oricine nu ar fi el, are puține șanse să câștige aceste alegeri. De ce? Foarte simplu, pentru a câștiga aceste alegeri, candidatul dreptei are nevoie să fie votat de către majoritatea electoratului pro-european, ceea ce nu se va întâmpla. De ce? Din simplu motiv că nu exista un candidat care ar fi în stare sa consolideze dreapta”, scrie Kolozaev, într-o postare pe Facebook.

În opinia acestuia, mulți cetățeni care vor vota în primul tur pentru un candidat de dreapta, nu vor dori să voteze în turul doi pentru un alt candidat pro-european.

“Motivele ar fi diverse: supărări din trecut, nerealizarea unor promisiuni față de electorat, îngâmfarea unor candidați, rânza moldoveanului etc… Probabil că istoria de la Hâncești o să se repete. Sper să nu am dreptate…”, conchide activistul civic.

Populare