Connect with us

Politică

Acțiunile ILEGALE ale PAS condamnate de staff-ul lui Igor Dodon

Stafful candidatului independent la funcția de președinte al țării Igor Dodon condamnă acțiunea ilegală de blocare a materialelor cu caracter electoral, organizată de către reprezentanții PAS. Într-un comunicat de presă, reprezentanții staffului anunță că au sesizat instituțiile de drept asupra caracterului abuziv și vădit ilegal al acestor acțiuni. 

“Facem apel la observatorii naționali și internaționali să ia atitudine în raport cu aceste fărădelegi, când un concurent electoral blochează abuziv răspândirea materialelor electorale ale altui candidat. Intuim că această acțiune de sabotaj a fost organizată special pentru a sustrage atenție de la un alt subiect exploziv al zilei, e vorba de prezentarea probelor de finanțare ilegală de peste hotare a Maiei Sandu și partidului pe care-l conduce. Înțelegem foarte bine că informația despre finanțarea ilegală de peste hotare, prezentată astăzi de către deputatul Bogdan Țîrdea, lovește dur în imaginea de “politician curat” al contracandidatului. De aceasta, ei au fost nevoiți să organizeze o acțiune de sabotaj, pentru a sustrage atenția publicului”, se arată în comunicat.

Totodată, reprezentanții staffului au precizat că pliantul electoral al candidatului independent Igor Dodon este achitat din fondul electoral, fapt probat prin contractul existent încheiat cu un agent economic. Tipografia privată are însă, dificultăți tehnice și a apelat la alt agent economic pentru tipar, la fel în baza unui contract încheiat între ei. “Toate acțiunile noastre sunt perfect legale și sunt probate de documente, spre deosebire de acțiunile ilegale ale reprezentanților contracandidatului. Facem apel la contracandidatul nostru, să dea dovadă de respect față de cetățeni, să înceteze acțiunile provocatoare și ilegale”, se mai arată în comunicat.

Populare