Connect with us

Externe

Accident soldat cu morți și răniți: Șoferul a fost condamnat la 110 ani

Un tânăr își va petrece restul vieții în închisoare, după ce un tribunal din Statele Unite l-a condamnat la 110 de ani consecutivi de pedeapsă.

În vârstă de 25 de ani, bărbatul a fost găsit vinovat de accidentul de pe autostrada Interstate 70, din Statele Unite, care a avut loc în 2019 și a ucis 4 oameni, alți zece fiind răniți, relatează CBS Denver, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Rogel Aguilera Mederos conducea un vehicul cu 18 roți încărcat cu lemne și s-a ciocnit cu peste două duzini de vehicule oprite și patru semiremorci în Lakewood, Colorado, pe 25 aprilie 2019. 

Tânărul a fost găsit vinovat de 26 dintre cele 41 de acuzații cu care s-a confruntat inițial, inclusiv 4 capete de acuzare de ucidere din culpă.

„Plâng tot timpul, mă gândesc la asta și am flashback-uri”, i-a spus el investigatorului CBS4 Rick Sallinger, în cursul unui interviu la închisoarea din Jefferson County. Aguilera-Mederos a explicat că a făcut tot posibilul să evite vehiculele oprite pe drum, dar nu le-a putut evita pe toate. 

„Viața mea nu este o viață fericită. Este o viață foarte tristă, pentru că au murit patru oameni”, a spus el în timp ce lacrimile îi curgeau.PUBLICITATE

Camionagiul a susținut că la ieșirea dintre munți, în Colorado, i-au cedat frânele și camionul de zeci de tone a luat-o la vale fără să-l mai poată stăpâni. Avea 137 km/h când s-a produs impactul care a provocat un incendiu devastator. 

„Când te lasă frânele, mintea ta se blochează”, a spus tânărul.

El a mărturisit că s-a luptat cu treptele de viteză: „Am vrut să fac orice, orice care ar schimba treapta pentru a opri camionul”. 

Vrea ca oamenii să știe că nu este un ucigaș: „Sper că acele familii să mă ierte pentru că este foarte greu, viața mea se prăbușește în fiecare zi”.

După câteva ore de mărturii atât ale apărării, cât și ale familiilor afectate, Rogel a fost condamnat la 110 ani. Judecătorul a stabilit sentința pe baza acuzațiilor aduse acestuia și a explicat că fiecare sentință a fost aplicată tânărului consecutiv pentru că acuzațiile de care a fost găsit vinovat sunt considerate infracțiuni violente și pedepsele pentru ele nu se pot executa simultan. 

Patru persoane au fost ucise în accidentul oribil și alte 10 au fost rănite, după coliziunea în lanț în care au fost implicate 26 de mașini.

Tânărul locuitor cubanez din Texas s-a confruntat cu 41 de acuzații în legătură cu accidentul monumental care a avut loc pe 25 aprilie 2019. 

Aguilera a fost găsit vinovat în octombrie pentru un total de 26 din cele 41 de acuzații cu care s-a confruntat inițial. Pentru fiecare acuzație de omor judecătorul a acordat pedeapsa minimă de 10 ani consecutiv. 

Celorlalte acuzații li s-a dat pedeapsa minimă posibilă de 5 ani, dar și executarea consecutivă a fiecăreia. Alte acuzații au primit sentințe mai mici de un an.

Populare