Connect with us

Politică

A pășit cu stângul! Ieșirea Maiei Sandu pentru a prezenta prioritățile sale în calitate de președinte, criticată de politologi

Prioritățile prezentate, astăzi, de către președintele ales Maia Sandu, în cadrul unui briefing de presă, sunt vorbe goale. Asta pentru că acțiunile anunțate de Sandu nu sunt întărite de un document oficial, în care să fie descris, pas cu pas, cum șeful statului va realiza aceste promisiuni. Despre aceasta politologul Dionis Cenușă a scris pe pagina sa de Facebook.

„1. Dacă există documente despre conținutul cărora se vorbește în public, atunci acestea trebuie publicate imediat. Președintele ales vorbește la briefing-uri sau în interviuri pentru presa străină. Cu toate acestea, niciun document, măcar și neoficial, nu este publicat.

2. Dacă se face referință la programul electoral, atunci acesta este populist, în multe aspecte, ca și celelalte. În cazul în care, există un document mai realist, nu este clară lipsa acestuia din spațiul public.

3. Președintele ales Sandu vorbește despre transparența instituției și accesul la date. Deci, în acest context, cred că ea și echipa sa trebuie să ofere acces la documentul cu priorități sau să dea explicații pe marginea absenței acestuia”,  a scris Cenușă pe Facebook.

Populare