Connect with us

Social

A fost lansat portalul național de promovare a turismului în Moldova

O nouă resursă digitală informativă – Moldova Travel – deschide dialogul despre Moldova ca destinație turistică pe piețele internaționale. Portalul, lansat în această săptămână, este efortul unui parteneriat public-privat între mediul de afaceri din domeniul turismului receptor și intern, autoritățile și partenerii de dezvoltare, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM), platforma digitală de promovare a Republicii Moldova oferă turiștilor un vast repertoriu de destinații și experiențe turistice din regiunile Moldovei și include 16 tururi virtuale interactive, 25 de trasee turistice descrise atractiv, cu hărți și repere de călătorie, inclusiv rute oeno-turistice, itinerarii de observare a păsărilor, de ciclism și drumeții, peste 500 de obiective turistice listate, precum și contacte utile pentru planificarea călătoriilor în Republica Moldova.

Potrivit studiului Euromonitor, aproximativ 65% din deciziile de a călători spre o destinație de turism se fac în mediul online, pornind de la conținutul accesibil, iar 54% din cumpărăturile online din Europa revin sectorului de ospitalitate și turism.

Populare