A fost selectat furnizorul de energie electrică pentru nou sezon

15 martie 2019 14:100 comentariiVizualizări:

Întreprinderile cu capital străin RED Union Fenosa și Gas Natural Fenosa Furnizare Energie anunță că  au selectat furnizorul de energie electrică pentru perioada 1 aprilie 2019-31 martie 2020. Potrivit unui comunicat, difuzat astăzi de furnizorul de energie, compania Energocom va livra energie electrică la un preț mediu de 54,2 dolari SUA pentru un megawatt/oră (MWh), ceea ce reprezintă o creștere cu 2 la sută față de prețul actual de procurare a energiei electrice, informează MOLDPRES.

Imagine: www.cronicaromana.ro

Departamentul Relații Externe și Comunicare mai precizează că volumul de energie necesară întreprinderii de distribuție va fi asigurat de către Energocom în proporție de 85 la sută de la CERS Moldovenească  (cunoscută şi ca Centrala de la Cuciurgan) la prețul de 52,4 dolari /MWh și 15 la sută de la DTEK Pavlogradugoli din Ucraina la prețul de 64,4 dolari SUA/MWh.

Procedura de selectare a ofertei, cu participarea Grupului de observatori, se va finaliza cu semnarea noului contract de furnizare a energiei electrice şi prezentarea acestuia spre avizare ANRE.

Leave a Reply