Connect with us

Politică

Ion Ceban, despre problema mirosului din capitală: „Câteva zile nu a mirosit, iar azi noapte au fost unele semnale”

Să se facă mai multe verificări, iar cei care nu se conformează să fie debranșați. Asta a cerut primarul general Ion Ceban de la responsabilii de la Apă Canal, în contextul mirosului urât ce apare uneori noaptea în capitală.

Potrivit celor de la întreprinderea municipală,  în cadrul întreprinderii lucrează o echipă care monitorizează în fiecare 5-7 agenți economici. Toți cei care depășesc normele le-au înaintate prescripții, iar dacă nu înlătură problemele, vor fi debranșați. Mai mult, 24/24 sunt monitorizate deversările în Stația de Epurare și se fac măsurători.

„Noi am depus maxim efort în acest an ca acest miros să nu existe. Toți agenții economici care nu se conformează să fie pedepsiți. Câteva zile nu a mirosit, iar azi noapte au fost unele semnale că a fost”, a adăugat Ion Ceban. Amintim că probele anterioare luate arătau depășirea normelor de 2000 de orei, ceea ce era inadmisibil. Ceban spune că a solicitat asistența autorităților publice centrale, pentru că municipalitatea nu are un laborator acreditat, ca să vedem ce se elimină și în atmosferă. „Sunt procese de producere, pe care vrem să le înțelegem. Au rămas singurele suspiciuni deversărilor în bazinele acvatice. Din probele pe care  le-am luat avem neregularități”, a conchis edilul

Populare