Connect with us

Politică

135 de milioane de lei din buget pentru remunerarea profesorilor

Guvernul va aloca suplimentar 135 de milioane de lei din buget pentru remunerarea cadrelor didactice. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu la ședința de astăzi a Guvernului.

Proiectul de rectificare a bugetului de stat, care prevede suplimentarea mijloacelor financiare pentru sistemul educațional cu peste 135 de milioane de lei, a fost agreat cu FMI și va fi votat, săptămâna viitoare, la ședința de Guvern. Banii vor fi alocați în special pentru suplimentarea salariilor cadrelor didactice care vor desfășura ore suplimentare.

”Cel mai mult vot fi pentru suplimentarea articolului cheltuieli de personal pentru orele suplimentare, inclusiv pentru asigurarea cu dezinfectanți pentru lunile noiembrie-decembrie”, a spus premierul.  

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat astăzi despre o nouă inițiativă prin care va propune dublarea salariilor tuturor angajaților din sistemul Educației. Șeful statului susține că această inițiativă va fi similară cu cea care prevede dublarea salariilor angajaților din sistemul medical, prima etapă a căreia va fi implementată chiar din 1 septembrie 2020.

Populare