Vasile Botnari: În 2017, tariful nu va fi majorat, asta o pot spune cu încredere.

17 februarie 2017 13:270 comentariiVizualizări:

Tariful pentru consumatori este stabilit de ANRE, în baza unei metodologii de calcul care ia în considerare costul de achiziție și cheltuielile aferente distribuției. Calitatea managementului nu reprezintă o componentă din structura tarifului, aptă să influenţeze direct sau indirect mărimea finală a tarifului. Fapt e că, în 2017, tariful nu va fi majorat, asta o pot spune cu încredere, a declarat  președintele Consiliului de administrare al SA „Moldovagaz”, Vasile Botnari, într-un interviu pentru Deschide.md.

Foto: Deschide.md

Referindu-se la prioritățile întreprinderii, Botnari a spus că este vorba, în primul rând, de livrarea neîntreruptă a gazelor naturale către consumatori, asigurarea tranzitului în volume depline. Există și alte sarcini importante, ţinând, inclusiv, de infrastructură: reparația capitală a conductelor magistrale de gaze.

”Trebuie să continuăm şi gazificarea țării, spre a le oferi consumatorilor din Republica Moldova posibilitatea de a se conecta la rețele de gaze. Nu în ultimul rând, mă voi concentra și pe crearea unui sistem de management eficient, ca să fie reduse pierderile. Problema datoriilor este, la fel, pe ordinea de zi.”, a mai spus noul președinte al Moldovagaz.

Leave a Reply