UE: Reforma sectorului justiției și LUPTA ÎMPOTRIVA CORUPȚIEI necesită acțiuni reale și decisive

31 iulie 2015 13:360 comentariiVizualizări:

Un nou suflu de hotărâre şi perseverenţă asupra reformelor necesare va fi esențial pentru a se ridica la înălţimea aşteptărilor cetățenilor din Republica Moldova, se spune într-o Declaraţie a UE în legătură cu investirea în funcţie a Guvernului Streleţ.

uerm

„În mod special, reforma sectorului justiției și lupta împotriva corupției necesită acțiuni reale și decisive. De asemenea, va fi crucial ca noul guvern să acționeze cu fermitate pentru a rezolva criza severă din sectorul bancar”, se spune în Declaraţia semnată de purtătorul de cuvânt al UE..

UE își menține angajamentul de a lucra cu noul guvern spre o soluție pașnică și cuprinzătoare a conflictului transnistrean, în baza suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, cu un statut special pentru Transnistria.

Acordul de Asociere UE-Moldova, care include și Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, va fi capabil să demonstreze pe deplin beneficiile sale pentru toți cetățenii doar în cazul în care Republica Moldova va rămâne angajată în procesul asumat de implementare a reformelor. UE este pregătită să sprijine Republica Moldova pe această cale.

Leave a Reply