Termenul de prezentare a ofertelor pentru noile contracte de furnizare a energiei electrice a fost extins până pe 31 martie 2017

30 martie 2017 18:020 comentariiVizualizări:

Companiile Gas Natural Fenosa în Moldova au prelungit pînă la 31 martie termenul de prezentare a ofertelor pentru noile contracte de furnizare  a energiei electrice. Este a treia oară când termenul este extins în lipsa unor oferte sigure, după ce anterior acesta a fost prelungit pînă la 27, apoi pînă la 30 martie.

Foto: www.trm.md

Foto: www.trm.md

Compania a prelungit termenul de prezentare a ofertelor  la solicitarea Energocom și firmei ucrainene DTEK ”Pavlogradugoli” pe motiv că au nevoie de timp suplimentar ”pentru concretizarea posibilităţii de furnizare a energiei electrice conform condiţiilor înaintate”. Și Ministerul Economiei a recomandat astăzi companiilor Gas Natural Fenosa în Moldova să prelungească termenul de prezentare a ofertelor.

Această decizie a fost luată în cadrul şedinţei de astăzi a Comitetului de recepționare, deschidere şi validare a ofertelor pentru achiziţia de energie electrică pentru perioada 1 aprilie 2017 – 31 martie 2018, cu participarea  reprezentanţilor companiei furnizoare Centrala Termoelectrică Moldovenească, precum şi a membrilor Grupului de observatori ai procesului.

În derularea acestui proces, companiile Gas Natural Fenosa în Moldova urmează în tocmai prevederile Instrucţiunii Ministerului Economiei privind achiziţia anuală a energiei electrice, asigurând condiiţor optime şi transparente de contractare şi de promovare a concurenţei şi îşi exprimă speranţa, că procesul de selectare a ofertelor de procurare a energiei electrice se va încheia cu succes până la expirarea actualelor contracte.

 

Leave a Reply