Socialiștii vor alegeri anticipate ca să aducă țara în Uniunea Euroasiatică și să nu admită introducerea integrării europene în Constituție

12 septembrie 2017 15:362 comentariiVizualizări:

Partidul Socialiștilor cere alegeri anticipate și afirmă că doar prin această măsură poate fi prevenită introducerea integrării europene în Constituția țării, ca orientare strategică a Republicii Moldova. Astfel a comentat PSRM inițiativa Partidului Democrat din Moldova de modificare a Legii supreme.

Într-un comunicat, socialiștii spun că singura opțiune pentru țară este, în opinia lor, aderarea Moldovei la Uniunea Economică Eurasiatică. Liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, care a anunțat astăzi despre intenția formațiunii sale de a iniția modificarea Constituției a afirmat că toată lumea trebuie să înțeleagă clar că direcția pe care mergem este integrarea europeană, iar toate instituțiile statului să acționeze doar pe această direcție, indiferent de schimbările politice care au loc în viitor sau de interesele unor sau altor persoane.

Politicianul a precizat că inițiativă pornește chiar de la o hotărâre a Curții Constituționale, care a constatat că orientarea spre spațiul valoric democratic european este un element definitoriu al identității constituționale a Republicii Moldova.

Taguri:

2 Comments

  • Da hai sa ii dam tara sa o federalizeze magari de socialisti nu? Nu asta noi am vrut de la prima zi de independenta,

  • Nu m-as mira daca Maia, Nastase si Usatii il vor sustine din nou pe Dodon. Ei se cearta doar de ochii lumii, insa cind Dodon are cea mai mare nevoie de ei, acestia se activeaza si il ajuta.

Leave a Reply