Situaţia degradează la Kiev. Simpatizanţii lui Ianukovici blochează sediul misiunii Uniunii Europene în Ucraina

10 decembrie 2013 15:540 comentariiVizualizări:

Un grup de aproximativ 50 de persoane, simpatizante ale preşedintelui Viktor Ianukovici, a blocat sediul Delegaţiei Uniunii Europene la Kiev. Aceştia cer oficialilor UE să “nu se amestece în treburile interne ale ţării”.

ianukovici-am2

Reamintim că ieri preşedinţia lituaniana a Uniunii Europene, prin vocea ministrului de externe Linas Linkevicius, a facut un apel către guvernul de la Kiev să nu folosească forţa impotriva protestatarilor paşnici.

„Cerem cu insistenţă guvernului ucrainean să nu foloseasca forţa, să nu îi provoace pe protestatarii paşnici si să mai dea o şansă dialogului, care ar putea duce la o relaţie mai apropiată de Uniunea Europeana, ceea ce vor de fapt cetăţenii ucrainieni şi am văzut că şi-au exprimat paşnic aceasta dorinţă în ultima perioada”, a declarat oficialul, citat de Europa Liberă.

Apelul a fost făcut în contextul în care au apărut informaţii despre faptul că autobuze şi camioane ale trupelor de interne au blocat bulevardul Kreşciatik din Kiev, la o distanţă de 150 de metri de baricade.

Leave a Reply