Serviciul Fiscal de Stat în comun cu CNA şi procurorii anticorupţie a stopat delapidarea bugetului de stat cu peste 500 000 de lei

4 iulie 2017 14:410 comentariiVizualizări:

Peste jumătate de milion de lei urma să fie încasat de o societate cu răspundere limitată din Briceni cu încălcarea prevederilor legale. Aceasta a beneficiat ilegal de restituirea taxei pe valoarea adăugată în sumă de 510202 lei.

658x0_Lei_moldovenesti_(1)

Operaţiunea de ridicare a banilor însă a fost stopată de Serviciul Fiscal de Stat care a intervenit în regim de urgenţă prin blocarea tranzacţiei. Analizând riscurile acestei restituiri, Serviciul Fiscal de Stat a dispus anularea actelor perfectate în mod ilegal din numele SFS şi a întreprins măsurile necesare pentru suspendarea operaţiunilor la conturile bancare şi restituirea banilor la buget. Totodată, Serviciul Fiscal de Stat a sesizat instituţiile de drept cu privire la acţiunile ilegale ale foştilor colaboratori ai Inspectoratului fiscal de stat teritorial, bănuiţi că ar fi fost implicaţi în restituirea ilegală a peste jumătate de milion de lei. În urma colaborării cu CNA şi procurorii anticorupţie, a fost reţinut fostul şef-adjunct al IFS Briceni. Serviciul Fiscal de Stat va acorda suport organelor de anchetă în vederea documentării cazului sub toate aspectele.

Leave a Reply