SCANDALOS! ”Rapoartele” lui Usatîi adresate FSB-ului privind spălătoria rusească DECONSPIRATE de hakeri

5 iunie 2017 14:170 comentariiVizualizări:

Notele informative ale lui Renato Usatîi adresate FSB-ului privind spălătoria rusească au ajuns pe Internet. De ”vină” ar fi hakerii care au spart poșta  electronică a controversatului politician, figar la Moscova.

1375328744_3-renato-usatii-nu-vrea-sa-se-implice-in-politica-13697315631

Mesajele trimise sau primite de Usatîi de-a lungul câtorva ani demonstrează inclusiv colaborarea primarului de Bălți cu serviciile secrete ruse, relația strânsă cu Platon și implicarea în spălătoria rusească, dar și scurgeri ilegale de informații din dosarele instrumentate de Procuratura Generală de la Chişinău.

Unul din personajele principale de la Moscova cu care comunica Usatâi pe e-mail, după cum reiese din corespondența apărută pe internet, este Boris Uşerovici, adjunctul lui Andrei Krapivin, fostul consilier şi prieten al directorului Căilor Ferate Ruse (РЖД) Vladimir Yakunin. Este vorba despre același Uşerovici despre care presa rusă a scris anterior că are legături nu doar cu FSB, dar şi cu gruparea criminală de la Moscova Solntsevskaia Bratva. Iar fiul lui Andrei Krapivin,  Alexei Krapivin, potrivit investigației Novaya Gazeta – OCCRP  privind Laundromatul lui Platon, spălarea celor 22 de miliarde de dolari din Rusia prin Moldova, figurează în calitate de principal beneficiar ai banilor spălaţi de Platon.

Usatîi i-a trimis în 2014, pe e-mail, lui Boris Uşerovici două anexe deosebit de importante, după cum reiese din documentele apărute pe internet: 1) « Dosarul spălare bani MICB » şi 2) « Comisia rogatorie 2 PG catre PG FR (Platon) ». “Ambele reprezintă scurgere ilegală de informaţii din dosarele instrumentate de Procuratura Generală de la Chişinău pe numele lui Veaceslav Platon. Aceasta ne confirmă legătura dintre Usatîi, Uşerovici, Platon şi spălarea miliardelor ruseşti prin Moldova. Afacerea a fost una comună”, după cum reiese din sursele care au publicat dezvăluirile.

De asemenea, un alt mesaj trimis de Usatîi pe 8 ianuarie 2013, pe adresa de e-mail a utilizatorilor « sash987 » şi « grast5228 », pare a fi o notă informativă adresată serviciilor speciale ruseşti, fiind o probă care îi incriminează lui Usatîi activitate de agent şi spionaj în favoarea Rusiei pe teritoriul Moldovei.

Tot din mesaje se vede cum  Usatîi îl minte pe coordonatorul său Uşerovici, că totuşi a dăruit banii luaţi pe Rolls-Royce, trimiţându-i acestuia ştirile din presa de la Chişinău despre actul său de caritate. “De fapt, prin acest schimb Usatîi a încercat să şteargă urmele accidentului din 19 august 2013, când Usatîi la volanul Rolls-Royceului a tamponat mortal un om la Ştefan Vodă, ulterior transportând cadavrul în stânga Nistrului, unde l-a înmormântat”, a scris sursa care a publicat corespondența lui Usatîi de pe adresa electronică.

Renato Usatîi a declarat că mesajele făcute publice  sunt trucate.

Leave a Reply