Nicolae Eșanu: Proiectul propus de șeful statului nu a fost elaborat cu o contribuție a Ministerului Justiției și nu a fost înaintat spre avizare acestuia

19 mai 2017 10:320 comentariiVizualizări:

Proiectul de lege privind modificarea Constituției, propus de președintele Republicii Moldova, a fost discutat din punct de vedere legislativ de viceministrul Justiției, Nicolae Eșanu, și delegația Comisiei de la Veneția, aflată în vizită de lucru în țara noastră.

Foto: www.justice.gov.md

Foto: www.justice.gov.md

Nicolae Eșanu a comunicat că proiectul nu a fost elaborat cu o contribuție a Ministerului Justiției și nu a fost înaintat spre avizare acestuia. Astfel, nu există o poziție din punct de vedere legislativ față de acest subiect.

Oficialii au analizat organizarea referendumului consultativ, aspecte privind pronunțarea constituționalității acestuia, dar și despre posibilele modificări în cazul unui aviz din partea Curții Constituționale.

Amintim că, reprezentanții Comisiei de la Veneția se află azi și mâine în țara noastră, la invitația lui Igor Dodon, în vederea avizării inițiativei legislative a acestuia, privind acordarea mai multor împuterniciri instituției prezidențiale. Ei au întrevederi cu reprezentanții instituțiilor statului și cu alte părți interesate de proiectul propus.

Leave a Reply