Procuratura Anticorupție solicită sprijinul FBI în dosarul „Laundromat”

2 mai 2017 9:241 comentariuVizualizări:

Procuratura Anticorupție pregătește demersuri către colegii de la FBI pentru a ajuta în identificarea beneficiarilor finali în dosarul „Laundromat”, spălarea prin sistemul bancar moldovenesc a 20 de miliarde de dolari SUA din Federația Rusă, a declarat șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, într-un interviu pentru Deschide.md.

dolari-gaura-neagra-shutterstock

„Pe acest dosar trecem la a doua etapă. Dacă până acum Procuratura Anticorupție și ofițerii CNA au investigat toate acțiunile factorilor din Republica Moldova implicați în această schemă (judecători, bănci comerciale, judecători de instrucție), acum începem investigațiile pe plan extern, lucru care bineînțeles impune colaborări cu multe state. Când zic investigații pe plan extern mă refer la tranzacțiile făcute, companii implicate și beneficiarii finali. În acest sens, vă mai pot spune că pregătim demersuri către colegii de la FBI pentru a ne ajuta să identificăm împreună acești beneficiari, pentru că miliardele respective erau în valută americană”.

Morari a mai spus că la prima etapă s-a finalizat urmărirea penală şi a fost expediată în judecată cauza penală de învinuire a 14 actuali şi foşti magistraţi, precum şi a 2 executori judecătoreşti. La fel a fost trimis în judecată dosarul celor 4 persoane de la BNM, inclusiv a fostului vicepreședinte al instituției.

 

1 Comment

  • Rușii au refuzat să conlucreze cu procurorii moildoveni pentru a-i pune la dubă pe toți cei implicați în cazul Laundromat.

Leave a Reply