Premierul îndeamnă cetățenii să se abțină de la deplasări. În localitățile fără lumină să se aducă generatoare

21 aprilie 2017 21:100 comentariiVizualizări:

Premierul Pavel Filip a făcut apel către locuitorilor capitalei să stea în zilele următoare acasă pentru a oferi posibilitatea echipelor de salvatori și altor instituții specializate să intervină în voie în zonele afectate de stihie.

„Apelul meu e ca cetățenii să se abțină de la deplasări, mai ales pe timp de noapte și mâine…ca să oferim instituțiilor specializate posibilitatea să taie arborii, să deblocheze drumurile. Atunci când e mult transport, e mai dificil să se facă lucrări”, a spus premierul la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

În același timp, Ministerul Economiei și compania Gas Natural Fenosa au fost solicitate să prezinte o informație complexă, pentru ca cetățenii să știe când ar putea fi reconectați la energia electrică. Premierul a cerut, în același timp, ca în în localitățile care rămân deconectate de la energie electrică să fie aduse generatoare.

„Este necesar să faceți o inventariere a generatoarelor electrice astfel încât să ajungem cu ele în localitățile fără lumină, ca oamenii să beneficieze de lumină, fie să își încarce telefonul”, a precizat Pavel Filip la ședință. El a menționat că poliția va lucra în regim sporit zilele următoare, iar celula de criză își continuă activitatea 24/24.

Leave a Reply