PDM: inițiativa promovată de Maia Sandu ajută la finanțarea din exterior a partidelor pro ruse. Sperăm că e doar o gafă politică

20 aprilie 2017 14:370 comentariiVizualizări:

Partidul Democrat din Moldova dezaprobă ferm inițiativa anunțată de Maia Sandu și colegii săi din PAS, privind finanțarea partidelor politice din fonduri provenite de la cetățeni din exteriorul țării. Acest lucru ar permite amestecul unor puteri sau organizații străine în politica interna din Republica Moldova și promovarea unor interese străine țării noastre.

Într-un comunicat de presă, partidul își exprimă surprinderea că liderul unui partid al opoziției de dreapta încearcă în acest fel să legifereze inclusiv atât de mult discutatele finanțări venite din Federația Rusă pentru anumite partide politice.

„Prin inițiativa propusă, PAS și Maia Sandu nu fac altceva decât să contribuie la dezvoltarea partidelor pro-ruse, care vor fi cele mai importante beneficiare ale legiferării fondurilor de la cetățeni străini pentru partidele din Republica Moldova. Ne exprimăm speranța că această inițiativă reprezintă doar o nouă gafă marca PAS-Maia Sandu și nu ascunde alte intenții cinice sau care ar putea atrage amestecul unor puteri străine în politica internă din Moldova”, este poziția PDM.

Leave a Reply